Treeswijkhoeve

Graffiti Kunst!

DJ Sander van Doorn, kok Dick Middelweerd, zwemmer Pieter van den Hoogenband.........

DJ Sander van Doorn, kok Dick Middelweerd, zwemmer Pieter van den Hoogenband, ontwerper Piet Hein Eek en wetenschapper Maarten Steinbuch.
Deze bekende Eindhovenaren fleuren sinds deze week de muren op in vergaderruimtes van het Van der Valk-hotel in Eindhoven. 

Of ze gaan inspireren moet nog maar blijken maar de portretten van vijf bekende Eindhovenaren zijn in ieder geval niet te missen. 
In vijf vergaderruimtes van Hotel Van der Valk in Eindhoven zijn grote graffiti's gemaakt van dj Sander van Doorn, kok Dick Middelweerd, zwemmer Pieter van den Hoogenband, ontwerper Piet Hein Eek en wetenschapper Maarten Steinbuch.

De vergaderruimtes zelf zijn volgens hoteldirecteur Rick Polman ook volledig vernieuwd. ,,Deels waren het bestaande ruimtes maar we hebben ook een paar hotelkamers opgeofferd voor extra meters." Volgens Polman is er veel vraag naar flexibele vergaderruimtes. ,,Vooral op inspirerende locaties. Vandaar ook de gekozen personen. Allemaal pioniers in hun vakgebied."

Graffiti's
De drie bij vier meter grote graffiti's zijn gemaakt door Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig.
De vijf bekende Eindhovenaren waren zelf erg enthousiast, stelt Van Leek ,,Ze hebben allemaal de moeite genomen voor een fotosessie. Uit die foto's hebben we vervolgens de beste gekozen die we daarna nagemaakt hebben op de muren in het hotel. Dat laatste heeft ongeveer negen dagen geduurd."

Studio Giftig staat bekend om fotorealistische schilderingen.
Volgens Van Leek waren de vijf in ieder geval fotogeniek. ,,
Maarten Steinbuch was zonder twijfel de grootste uitdaging.
Baarden en brillen zijn al lastig maar hij had ook nog een pak aan met een ingewikkeld motief."